“Slaap moet gezien worden als een van de belangrijkste activiteiten binnen de 24-uur aan tijd die we per dag hebben. Het is bovendien net zo belangrijk als gezonde voeding en bewegen” stelt onderzoeker Olaf Verschuren.
Olaf en zijn (dream)team doen veel onderzoek op het gebied van slaap bij kinderen en jongeren met cerebrale parese. En de Internationale Dag van de Slaap is een uitstekende gelegenheid om dat onder de aandacht te brengen!
Zo mag Raquel Hulst 4 april om 14.15 uur haar proefschrift ” Waking up for the importance of sleep” verdedigen. Lees verder.
Om iedereen die met kinderen werkt, maar ook zeker ouders bewuster te maken van slaap als een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens de jaren van groei en ontwikkeling, is de e-learning ‘Slaap bij kinderen’ ontwikkeld.
En hebben we een 24-uurs activiteitenrichtlijn voor kinderen met een lichamelijke beperking gepubliceerd. Deze richtlijn is bedoeld voor de bevordering van de gezondheid. We moeten fysieke activiteiten als een continuüm zien waarin beweging en slaap in balans moeten zijn. Die twee activiteiten (slaap en bewegen) zijn met elkaar verbonden. Je hebt voldoende beweging nodig om goed te kunnen slapen en je hebt slaap nodig om te herstellen van je inspanningen. We vinden dan ook dat de aandacht voor 24-uurs activiteiten breder moet worden verspreid en niet alleen beperkt blijft tot de kinderrevalidatie en kinderen met een lichamelijke beperking.
Lees hier meer over het onderzoeksproject op het gebied van slaap (en voeding & beweging)