Een subarachnoïdale bloeding (SAB) kan leiden tot emotionele en cognitieve gevolgen. Het is daarom belangrijk om mensen die een SAB hebben doorgemaakt nazorg te bieden met aandacht voor deze gevolgen, zoals ook opgenomen in de landelijke richtlijnen. Het is niet duidelijk welke nazorg op dit moment wordt geboden binnen Nederland. Denk hierbij aan of er standaard aandacht is voor veranderingen in cognitie en emotie, welke meetinstrumenten worden gebruikt om dit in kaart te brengen, en welke disciplines betrokken zijn bij het bieden van de nazorg.
Nazorg cognitieve en emotionele gevolgen na een SAB
Doel/vraagstelling
Welke nazorg omtrent cognitieve en emotionele gevolgen na een SAB wordt momenteel geboden in Nederland?
Soort project
Een Nederlandstalige vragenlijst opstellen over de inrichting van de SAB-nazorg (er is reeds een Engelstalig voorbeeld beschikbaar ter inspiratie) en uitzetten onder Nederlandse neurochirurgen/neurologen. Resultaten analyseren middels beschrijvende statistiek.
Gewenste studierichting
Geneeskunde, gezondheidswetenschappen
Duur
Minimaal 3 maanden
Standplaats
UMC Utrecht
Bijzonderheden
Het is mogelijk om tijdens de stageperiode mee te kijken met de zorg, bijvoorbeeld op de SAB-poli in het UMCU. Dit project is onderdeel van het onderzoek van Lotte van den Heuvel, AIOS revalidatiegeneeskunde. Betrokken onderzoekers zijn Anne Visser-Meily, Gabriel Rinkel, Mervyn Vergouwen, Joris de Graaf en Teuni ten Brink. Tevens zijn er samenwerkingen met neuropsychologen Anne Buunk en Sarah Khosdelazad van het UMC Groningen.
Contactpersoon
Joris de Graaf, J.A.deGraaf-5@umcutrecht.nl
Teuni ten Brink, a.f.tenbrink-17@umcutrecht.nl
Interesse?
Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar de contactpersoon. Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen. Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker.