Training

Partnerschap in onderzoek- en innovatie vereist vaardigheden van zowel ervaringsdeskundigen als onderzoekers. Daarom bieden we een training aan waarin onderzoekers en ervaringsdeskundigen samen aan de slag gaan om te leren en te ervaren hoe samenwerking in onderzoek in de praktijk gaat; ‘Samenwerken met Ervaringsdeskundigen in Onderzoek en innovatie’ (SErvO). Deze training is gebaseerd op de training Family Engagement in Research, ontwikkeld door collega’s van McMaster University, Canada, vertaald en aangepast voor de Nederlandse situatie, en samen met de Canadese collega’s doorontwikkeld.

De 10-weekse training wordt online gegeven, en bestaat uit vier online sessies met de hele groep en samenwerkingssessies met je eigen subgroep op een tijd die je zelf afspreekt. Daarnaast is er een wekelijkse online discussie over een specifiek onderwerp op ons forum en neem je individueel de aanbevolen literatuur door. De tijdsinvestering gedurende de training is ongeveer 4 uur per week. De training is ontwikkeld in samenwerking met ervaringsdeskundigen, en wordt gegeven door onderzoekers en ervaringsdeskundigen. Deze training is bedoeld voor onderzoekers (PhD-studenten, onderzoekers, onderzoekscoördinatoren, etc.) en ouders van kinderen met een beperking, die interesse hebben in samenwerken in onderzoek.

DOEN!!!! Wil je samenwerken met ervaringsdeskundigen in onderzoek of wil je als ervaringsdeskundige bijdragen aan onderzoek? Dan krijg je met deze cursus een goede basis daarvoor.

Ervaringsdeskundige

Een aanrader als je met ervaringsdeskundigen wilt gaan samenwerken in je onderzoek!

Onderzoeker

Aanrader als je meer wil leren over onderzoek, onderzoekers en hoe je kan bijdragen en hoe je je zekerder kan voelen in je rol als ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige

Het is een unieke kans om ervaring op te doen op het gebied van samenwerken met ervaringsdeskundigen, en het heeft me naast praktische tools ook heel veel inzicht in het perspectief van de ervaringsdeskundigen opgeleverd.

Onderzoeker

Deze training is uniek omdat onderzoekers en ervaringsdeskundigen samen aan hetzelfde doel werken. In deze training leer je over veel verschillende aspecten van samenwerken in onderzoeks- en innovatieprojecten (o.a. waarom samenwerken belangrijk is, hoe pak je dat aan, belemmerende en bevorderende factoren op dit gebied en hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan de samenwerking). Aan het einde van de training heb je de nodige kennis over en ervaring met samenwerken in onderzoek, en ben je klaar om de samenwerking aan te gaan!

Meer weten of deelnemen? Neem contact op met Maureen Bult (adviseur patiëntparticipatie) via m.k.bult-4@umcutrecht.nl

De eerstvolgende training zal gegeven worden in de maanden januari – maart 2024: meer informatie (pdf).