Hoe kijken onze ‘ex’ PhD’s terug op het PhD traject, waar zijn ze terecht gekomen, hebben ze tips voor hun begeleiders?
Het KCRU is een bont gezelschap van onderzoekers die deels huizen bij de afdeling RF&S van het UMC Utrecht en deels op de Rembrandtkade bij De Hoogstraat Revalidatie. Er zijn o.a. FT wetenschappers, neuropsychologen, revalidatieartsen, logopediewetenschappers en gezondheidswetenschappers.
De senior onderzoekers van het KCRU waren benieuwd hoe het met de gepromoveerde onderzoekers gaat en wat hun toppers en tips in het promotietraject waren. Met deze informatie kunnen we onze huidige en toekomstige PhD’s beter voorbereiden op de tijd na de promotie en hen een beeld schetsen over hoe hun toekomst eruit zou kunnen zien. Hiervoor hebben we een enquête gestuurd naar onze vanaf 2014 uitgestroomde PhD’s.
Enquête
We hebben de enquête uitgezet bij 15 mensen en kregen 11 reacties.
Alle 11 hadden een passende baan gevonden. Drie zijn zorgverlener/onderzoeker (GZ psycholoog, revalidatiearts), vier zijn onderzoeker (Postdoc, research fellow, coördinator onderzoek, programma manager) en vier zijn docent (Hogeschool, Universiteit).
Toppers
• Sfeer: gemoedelijk, open, makkelijk overleg, veel promovendi, bereidheid om elkaar te helpen
• Eigen regie over week en dag;
• Verbinding met zorg en praktische blik van zorgverleners;
• Juniorenoverleg (JO);
• Research-Innovatie Overleg (RIO).
Tips
De vraag ‘Sloot de opleiding voldoende aan op de daaropvolgende baan?’ werd door iedereen met ‘ja’ beantwoord. Wel kwam er op de vraag wat er gemist werd tijdens het promotietraject als antwoord ‘subsidieaanvragen schrijven’ en ‘het tijdens de opleiding al voorbereiden op de volgende baan’.
We zijn blij dat alle mensen die hebben gereageerd positief terugkijken op hun promotietraject. De aandachtspunten voor het vervolg gaan we oppakken.