Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht heeft een subsidie gekregen van € 88.500 voor het project Impact op Meedoen, een samenwerking met de BOSK (Vereniging van mensen met een aangeboren lichamelijke handicap), Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten.
Impact op meedoen behelst acht projecten van de BOSK, die verschillen in omvang, doelgroep, leeftijdsgroep, leefgebied, type activiteit, op te leveren product/activiteit en duur. Toch beogen ze uiteindelijk hetzelfde: mensen met een lichamelijke beperking laten meedoen op een manier die bij hen past, door kennis, vaardigheden, zelfvertrouwen en eigen regie te vergroten. Producten en activiteiten variëren bijvoorbeeld van rolstoelvaardigheidstraining voor volwassenen, tot een e-learning tool voor ouders van kinderen met cerebrale parese.
Patiëntenverenigingen ontwikkelen vaak samen met hun doelgroep activiteiten en producten. Echter, vrijwel nooit worden deze systematisch geëvalueerd en wordt inzichtelijk gemaakt wat deze projecten voor mensen daadwerkelijk opleveren. Daarom gaan deze drie partijen een programmatische manier van werken ontwikkelen die het mogelijk maakt om effect en impact beter inzichtelijk te maken, zodat toekomstige initiatieven daar weer op kunnen voortbouwen. De evaluatie met en voor de doelgroep wordt uitgevoerd door het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, het onderzoeks- en innovatiecentrum van De Hoogstraat Revalidatie en het UMC Utrecht, onder leiding van Marjolijn Ketelaar.